Ahhoz, hogy
megfelelően árakat tudjunk kialakítani a naposcsibe eladására, fontos
figyelembe venni néhány fontos tényezőt. Első lépésként érdemes alaposan
felmérni a piaci lehetőségeket, hogy megtudjuk, milyen árszinteket
alkalmaznak más eladók. Ezt követően érdemes figyelembe venni a saját
költségeinket, mint például a takarmány árát, az állatgyógyászati kezelések
költségét és az egyéb szükséges beruházásokat. Fontos szempont még a
naposcsibék minősége és fajtája is. Ha ritka vagy különleges fajtáról van
szó, akkor valószínűleg magasabb áron tudjuk majd értékesíteni őket. Emellett
figyelembe kell venni a keresletet is: ha nagyobb az igény a naposcsibék
iránt, akkor magasabb áron is eladhatjuk azokat. Végül ne feledkezzünk meg a
versenytársak árairól sem. Fontos, hogy versenyképes áron kínáljuk
termékeinket, de ne tegyük túl olcsóvá sem őket, mert így könnyen veszteségbe
kerülhetünk. Összességében tehát az árak meghatározásánál figyelembe kell
venni a piaci körülményeket, saját költségeinket, a termék minőségét és
fajtáját, valamint a versenytársak árait is. Csak így leszünk sikeresek a
naposcsibe eladásában és jövedelmezővé tehetjük ezt az üzletágat.